Skip to main content
Nyheter

Catering i Stockholm FAQ

Den här FAQ:n ger en grund till vad du kan förvänta dig när du planerar att använda catering i Stockholm, men kom ihåg att varje cateringföretag kan ha sina specifika erbjudanden och regler, så alltid diskutera dina behov och frågor direkt med dem.

Vad är catering?

Catering innebär att mat och dryck tillagas och ofta också serveras för evenemang och fester på en plats som inte är den plats där maten tillagats. I Stockholm erbjuder cateringtjänster allt från små tillställningar till stora event, bröllop, och företagsmöten.

Vad erbjuder cateringföretagen i Stockholm?

Stockholms cateringtjänster är varierade och erbjuder skräddarsydda lösningar inklusive:

  • Frukost, lunch, och middag: Från enklare drop-off service till fullservice med personal på plats.
  • Tematiska bufféer: Allt från internationella kök till traditionell svensk husmanskost.
  • Specialkost: Vegetariska, veganska, glutenfria och andra dietiska preferenser tillgodoses.
  • Utrustning: Leverans av porslin, glas, möbler, och även personal för servering och städning.

Hur väljer jag rätt catering i Stockholm?

  • Erfarenhet och Specialitet: Leta efter företag med lång erfarenhet och som är specialiserade på den typ av event du arrangerar.
  • Recensioner och Rekommendationer: Kolla recensioner på nätet eller fråga efter referenser.
  • Menyval: Välj en tjänst som kan skräddarsy menyn enligt dina önskemål och gästernas behov.
  • Prova Maten: Om möjligt, delta i en matprovning innan du bestämmer dig.

Hur mycket kostar catering i Stockholm?

Priset kan variera kraftigt beroende på antalet gäster, menyns komplexitet, och om det inkluderar service på plats. Priser kan börja från några hundra kronor per person för en enkel buffé och stiga därifrån för mer exklusiva arrangemang.

Kan man få catering för små sällskap?

Ja, många cateringföretag i Stockholm erbjuder tjänster för både stora och små sällskap. Vissa har ett minimumantal gäster, vanligtvis runt 10-20 personer för bufféer.

Hur långt i förväg måste man boka catering?

Det är bäst att boka så tidigt som möjligt, speciellt om eventet är under en högsäsong för fester som sommar eller jul. Flera månader i förväg är inte ovanligt för att säkra din plats och få tid på att planera detaljerna.

Vad händer om något går fel under eventet?

Professionella cateringföretag har kontingensplaner för de flesta eventualiteter, som extra mat om fler gäster kommer, eller snabba lösningar om något med maten eller utrustningen inte fungerar som planerat. Se till att du diskuterar deras policy för oförutsedda händelser innan du bokar.

Hur hanterar cateringföretagen matavfall och hållbarhet?

Många cateringtjänster i Stockholm fokuserar på hållbarhet, med strategier för att minimera matavfall, användning av ekologiska och lokalt producerade ingredienser, och återvinning.

Behöver jag tipsa personalen?

Det är inte obligatoriskt men alltid uppskattat. Vissa företag inkluderar serviceavgiften i notan, men extra dricks för exceptionellt god service är vanligt.