Skip to main content

Sommaren är här, och för många så innebär det även semester. Även om det är en av de tider på året där vi verkligen ska slappna av så kan det lätt bli lite för mycket av det goda. Vi tänkte ge några enkla tips på vad du kan ha i åtanke i sommar, men som fortfarande låter dig njuta av ledigheten.

Välj bort skräpmaten

Även om det kan locka att lösa maten på enklast möjliga sätt så måste det inte alltid innebära dålig mat. Många ställen, inklusive snabbmatskedjor erbjuder ofta väldigt bra alternativ till den kaloriproppade maten – nämligen sallad. Det är fräscht, gott och går lika snabbt att plocka upp som en hamburgare hade gjort. Självklart ska du kunna unna dig en burgare då och då, det är trots allt semester! Tänk bara på att det finns bra alternativ och att vanor man bygger upp under semestern kan bli jobbiga att ta sig ur när man ska tillbaka till vardagen igen. 

Ett tips för att göra det lite enklare är att göra matlådor. Sallad är perfekt att att göra i stora mängder och förvara i kylen. Släng ihop en sallad med dina favorittillbehör och förvara portionsvis i kylen, enklare än så kommer det inte att bli. Vill du ha fler enkla tips för hälsan? blinyttig.nu är en blogg som delar med sig av smarta och enkla tips så att du slipper leta.

Dra nytta av sommarvädret

Sverige kan bjuda på ett riktigt fantastiskt väder under sommarmånaderna, ta vara på det! om du har möjlighet så välj cykel eller promenad framför bilen när du ska göra dina ärenden. Du gör både dig själv och miljön en tjänst! Dessutom så tjänar du även in lite enkla soltimmar – glöm inte solskyddsfaktor bara, man bränner sig snabbare än man tror. 

Njut!

Sist men inte minst – njut! Semestern är för många ett av få tillfällen där man får varva ner och stressa av. Hur man stressar ner och njuter kan vara väldigt individuellt. Långvarig stress är aldrig hälsosamt, så att du själv känner dig avslappnad är en viktig del i att hålla sig hälsosam.