Skip to main content
Nyheter

Berså.se – Handla Stig Lindbergs ikoniska Berså-dekor

By 8 maj 2023No Comments

Stig Lindberg är en av Sveriges mest kända formgivare och har satt sitt avtryck i svensk designhistoria genom sina ikoniska verk. Hans mest kända mönster är Berså, en dekor som är välkänd för svenskar och utomlands. Berså har varit en storsäljare för Gustavsbergs porslinsfabrik och är idag en symbol för svensk designhistoria och Folkhemssverige. Berså.se är stolta över att ha upplåtelsen att tillverka och sälja en unik kollektion av nydesignade produkter med Berså-dekoren.

Bakgrund – Stig Lindberg och Berså

Stig Lindberg föddes 1916 i Umeå och började sin karriär som keramiker vid Rörstrands porslinsfabrik. Han kom senare att arbeta för Gustavsbergs porslinsfabrik där han formgav många av de verk som idag anses vara klassiker inom svensk designhistoria. Berså-dekoren, som blev en av hans mest kända och eftertraktade mönster, designades 1960 och är idag en ikon för svensk design. Berså har en tidlös känsla med sina gröna blad och dess enkla och moderna uttryck.

Produkter med Berså-dekor

Berså.se erbjuder en unik kollektion av produkter med Berså-dekor. Kollektionen inkluderar allt från tallrikar och skålar till kuddar och väskor. Produkterna är nydesignade och är tillverkade med en hög kvalitetsstandard för att säkerställa att de håller länge och behåller sin unika Berså-dekor. Alla produkter är noggrant utvalda och är ett uttryck för svensk designhistoria och kvalitet.

En hyllning till Stig Lindberg och svensk designhistoria

2016 var ett särskilt år för Stig Lindbergs fans runt om i världen. Det var året då formgivarens 100-årsjubileum uppmärksammades både nationellt och internationellt. Berså.se vill hedra Stig Lindberg och hans unika bidrag till svensk designhistoria genom att erbjuda en kollektion av produkter med Berså-dekor som är både vackra och funktionella. Med Berså-kollektionen kan du njuta av Stig Lindbergs design i din vardag och ta del av den svenska designhistorien.

Sammanfattning

Berså.se är stolta över att kunna erbjuda en unik kollektion av produkter med Berså-dekor. Denna ikoniska design är en symbol för Stig Lindberg, Gustavsberg och Folkhemssverige och är ett uttryck för svensk designhistoria. Berså.se satsar på att erbjuda produkter av hög kvalitet som hyllar Stig Lindberg och hans unika bidrag till svensk design. Med en Berså-produkt kan du ta del av en bit av svensk designhistoria och skapa en fin inredningsdetalj i ditt hem. Berså.se strävar efter att fortsätta att erbjuda produkter med Berså-dekor för att hylla denna ikoniska design och dess skapare, Stig Lindberg.

Slutligen är Berså-kollektionen ett uttryck för svensk designhistoria och kvalitet. Berså.se satsar på att erbjuda produkter av hög kvalitet som kan användas dagligen och som kan förbli en del av ditt hem i många år framöver. Berså-kollektionen är ett uttryck för Stig Lindbergs genialitet och svenska designhistoria, som lever vidare i vår tid.