Skip to main content
Nyheter

Julbord på Trollnäs gårdshotell

By 21 oktober 2023No Comments

Trollnäs gårdshotell i Dalarna bjuder in till en minnesvärd julupplevelse där tradition och smak möts i en festlig symfoni av delikatesser. På detta charmiga hotell omges du av den pittoreska dalanaturen samtidigt som du får avnjuta ett klassiskt svenskt julbord som tar dina smaklökar på en resa genom säsongens bästa råvaror.

Inled ditt julbord med en hälsning från köket i form av sill i alla dess former. Från den klassiska löksillen till den kryddstarka senapssillen, bjuds du in att utforska havets skatter i varierande smaker. Låt dig sedan förföras av de nyskördade grönsakerna i salladsbuffén, där knapriga grönsaker och fräscha dressingar skapar en frisk kontrast till sillens rika smaker.

Vidare tar du dig till det hjärta av julbordet där köttbullar och prinskorv tronar. De saftiga köttbullarna smälter i munnen och de smakrika prinskorvarna är som små mästerverk av traditionellt mathantverk. Vid sidan av dessa läckerheter finner du också det mustiga julskinkan, vars krispiga yta döljer en saftig och smakrik insida.

Julbord i Dalarna

För de som föredrar fisk finns ett dignande utbud av varmrätter med delikatesser som lax, lutefisk och vitsill. Dessa rätter är tillagade med omsorg och presenteras med elegans på bordet. Låt dig förföras av den milda smaken av den gravade laxen och njut av den krämiga konsistensen hos lutefisken, en gammal favorit på julbordet.

Innan du avslutar din smakresa, låt plats för de söta frestelserna. Här möts du av en uppsjö av sötsaker som pepparkakor, knäck och saffransdoftande risgrynsgröt. Glöm inte att prova de lokala specialiteterna och avsluta din festmåltid med ett urval av ostar och frukt.

På Trollnäs gårdshotell i Dalarna får julbordet en extra dimension, där varje rätt berättar en historia om tradition, kvalitet och kärlek till det svenska köket. Njut av denna gastronomiska resa och låt Trollnäs göra din julupplevelse oförglömlig.