Skip to main content

Säkerhetsknivar är viktiga verktyg på många arbetsplatser och Borin erbjuder kvalitetsprodukter som kan hjälpa till att skydda din personal och minska risken för skador. Deras blad är tillverkade av slitstarkt kolstål och har en patenterad låsmekanism för extra säkerhet. Den ergonomiska utformningen säkerställer att kniven kan hållas bekvämt och användas med minimal ansträngning. Säkerhetsknivarna från Borin har också automatisk återkallning av bladet, vilket gör att de kan användas utan att behöva manövrera säkerhetsbrytaren manuellt varje gång.

Bladen på Borins säkerhetsknivar är utformade för att hålla sig vassa längre, vilket maximerar deras potentiella livslängd och minskar behovet av frekventa bladbyten. Denna skärande teknik kombineras med en precisionshonningsprocess som säkerställer skärpa och noggrannhet vid skärning av material. Den starka metallkroppen är gjord för att tåla kontakt med material som kartong, gummi eller plast, vilket ytterligare ökar hållbarheten samtidigt som användarna får ett säkert grepp.

Förutom själva säkerhetsknivarna erbjuder Borin Safety Knife en rad tillbehör som gör det mycket enklare och bekvämare att använda dessa verktyg. Med Safety Knife Sharpener kan användarna hålla sina blad i toppskick mellan bladbytena medan Safety Knife Sheath ger ytterligare skydd mot oavsiktliga skador som orsakas av att komma i kontakt med ett exponerat blad under användning.

För ultimat säkerhet vid arbete med farliga material erbjuder Borin ett valfritt Lockout/Tagout-system som immobiliserar kniven för att förhindra att farliga förhållanden uppstår under användning eller förvaring. Genom att säkert låsa åtkomsten till knivens manöverbrytare eller nyckelhål eliminerar detta system alla möjligheter till oavsiktlig aktivering eller felaktig användning som potentiellt kan orsaka allvarlig skada.

Sammanfattningsvis rekommenderas säkerhetsknivar från Borin starkt för alla arbetsmiljöer där det finns en risk för skador på grund av oavsiktlig kontakt med ett vasst föremål. Deras konstruktion av överlägsen kvalitet ger ökad hållbarhet medan deras avancerade säkerhetsfunktioner garanterar maximalt användarskydd i alla lägen. Med ett omfattande utbud av tillbehör tillgängliga också är det lätt att se varför de förblir så populära bland yrkesverksamma över hela världen!