Skip to main content
Kropp & Hälsa

Turkesteron i Norge: Hvorfor du bør vurdere dette supplementet

By 11 april 2024No Comments

Turkesteron er et fytoekdysteroid med en 11α-hydroksylgruppe, analogt med insektenes steroidhormon 20-hydroksyekdysteron, og tidligere QSAR- og molekylær modelleringsstudier antyder at ligandbindingsdomenet til ecdysteroidreseptoren har plass i nærheten av C-11/C-12 av ecdysteroidet [1]. Yansheng International Group Ltd. er en ledende produsent og leverandør av plantekstrakter, inkludert turkesteron, som kommer som et brunt pulver med en analyse på 10,08% turkesteron og er sertifisert med ISO, KOSHER, HACCP, og HALAL [2].

Studien sikter på å utforske muligheten ved å syntetisere en serie turkesteron 11α-acylderivater for å bestemme deres biologiske aktiviteter, posisjonerer turkesteron som et potensielt naturlig testosteronforsterker og ecdysterone-alternativ av interesse for de som vurderer kosttilskudd for forbedret fysisk yteevne og helse [1][2].

Hva er Turkesterone?

Turkesterone og ecdysterone er naturlige forbindelser som har vunnet popularitet i kosttilskuddsindustrien på grunn av deres potensielle ytelsesfremmende fordeler og hjelp til muskelbygging og utholdenhet [3]. Disse forbindelsene, kjent som fytoekdysteroner, finnes naturlig i visse insekter og planter, og ekstraheres fra tistellignende planter som vokser primært i Sentral-Asia [7]. Tongkatshoppen.com er din Shopp for Tongkat Ali i Norge. I motsetning til anabole steroider, binder ikke turkesterone til de samme androgenreseptorene som testosteron, noe som gjør det til et tryggere alternativ med færre bivirkninger [7].

 • Strukturell Likhet og Sikkerhet: Turkesterone er strukturelt lik androgener og har etter inntak hos dyr en effekt lik anabole hormoner, men uten androgen aktivitet. Dette gjør turkesterone tryggere enn anabole androgene steroider [4].
 • Muskelbygging og Utholdenhet: Turkesterone har vist seg å signifikant øke muskelmasse og styrke i menneskelige forsøk [6]. Ecdysteroider som turkesterone kan øke muskelproteinsyntesen med opptil 20%, noe som forbedrer restitusjon etter trening [1].
 • Bivirkninger og Sikkerhetsprofil: Selv om turkesterone-tilskudd generelt anses som tryggere enn anabole steroider, kan de forårsake milde bivirkninger som kvalme, opprørt mage, svimmelhet og andre fordøyelsesproblemer [7].

Turkesterone er ikke et kunstig hormon og binder seg ikke til de samme androgenreseptorene som testosteron, noe som tilbyr en unik tilnærming til muskelvekst og fysisk ytelse uten de vanlige risikoene forbundet med steroidbruk [7].

Fordeler med Turkesterone

Fordelene med Turkesterone inkluderer:

 1. Styrketrening og ytelse: Turkesterone støtter styrketrening og forbedrer ytelsen gjennom å bygge mager muskelmasse og øke energinivåene [13].
 2. Immunsystemet: Det bidrar til å støtte immunforsvaret og fremmer en raskere restitusjon etter trening [13].
 3. Sikkerhetsprofil: Generelt anses Turkesterone som trygt ved anbefalte doser, men langtidseffekter er ikke grundig studert [14].
 4. Anti-fatigue effekt: Turkesterone fremmer bruken av energisubstanser i sports- og energiforsyningsorganer, forbedrer evnen til å motstå oksidativ skade og opprettholder stabiliteten i kroppens indre miljø [4].
 5. Muskelsyntese og fettreduksjon: Det fungerer som en agonist for reseptoren, utløser anabole og adaptive respons, og bidrar til fettreduksjon og opprettholdelse av en sunn kroppsammensetning [4].
 6. Forbedret muskelmasse og styrke: Studier viser en signifikant økning i muskelmasse og styrke hos mennesker [6].
 7. Proteinsyntese: Ecdysteroider som turkesterone kan øke muskelproteinsyntesen med opptil 20%, noe som forbedrer restitusjon etter trening [1].
 8. Hormonell balanse: Turkesterone kan støtte den generelle hormonbalansen i kroppen [16].

Disse punktene understreker Turkesterones rolle i å forbedre fysisk ytelse, muskelvekst og restitusjon, samtidig som det opprettholdes en god sikkerhetsprofil [13][14][4][6][1][16].

Hvordan ta Turkesterone for beste resultat

For å oppnå best mulige resultater med Turkesterone, er det viktig å følge anbefalte doseringsretningslinjer og ta hensyn til produktets sammensetning.

Her er en praktisk guide:

 • Startdose og Varighet:
 • Begynn med en dose på 500 milligram per dag, delt inn i to doser [7].
 • Ta Turkesterone i 8 til 12 uker før du tar en pause [7].
 • Turkesterone Extracts generelle virkningstid tar 2-4 uker for de fleste før man begynner å merke effekter [2].
 • Produktdetaljer fra Chained Nutrition:
 • Hver kapsel inneholder 50 mg turkesterone, samt sink, svart pepper ekstrakt, vitamin B5, og vitamin B6 [5].
 • Anbefalt daglig dose er 1-2 kapsler daglig med et måltid [5].
 • Produktet inneholder 10.4% Turkesterone, verifisert av analyse fra en anerkjent råvareleverandør [18].
 • Viktige Hensyn:
 • Konsulter med en helsefaglig leverandør før du begynner på et nytt supplement, inkludert turkesterone [19].
 • Ved eventuelle ubehag, kontakt lege og avslutt bruk umiddelbart [10].
 • Sørg for å kjøpe Turkesterone fra autoriserte norske forhandlere og følg anbefalte doseringer [10].

Ved å følge disse retningslinjene, kan man sikre en sikker og effektiv bruk av Turkesterone, med mål om økt styrke, forbedret utholdenhet, og raskere restitusjon som en del av en balansert livsstil [12].