Skip to main content

Har du en god ventilation? Svårt att säga kanske? En bra luftkvalitet är viktigt för vår hälsa och kan minska smittspridning, därför är det inget att ta lätt på. Luften vi andas till vardags påverkar oss. Den här artikeln tar upp hur en spårgasmätning och felsökning av ventilation kan hjälpa dig att uppnå en optimal funktion på ditt ventilationssystem.

En god ventilation tar bort föroreningar, skadliga ämnen, matos, och smittsamma ämnen från luften, och tillsätter syrerik och ren luft. På så sätt blir det en tillräcklig luftväxling som ger ett bra inomhusklimat.

Felsökning av ventilation

En ordentlig felsökning av din ventilation kan göra att man hittar olika fel som behövs repareras. Alla funktioner kollas och ses över, så att alla delar är problemfria. Felen hittas, och fixas, så att du kan känna dig trygg med att ditt ventilationssystem fungerar som det ska. 

Spårgasmätning

En spårgasmätning är en bra metod för att hitta exempelvis luftläckage, som både kan försämra luftkvalitén och bidra till högre kostnader. Genom mätningen kan du se hur luftomsättningen i byggnaden är, alltså hur mycket luft som byts ut i utrymmet under en viss tid. En mätning med spårgas visar som helhet kvalitén på ditt ventilationssystem och gör att du vet vad som behövs göras.

Få hjälp av proffs

När du behöver hjälp med din ventilation är det ett smart alternativ att kontakta ett proffsigt och pålitligt ventilationsföretag. De kan allt med ventilation och luftkvalitet utan och innan, och vet hur de kan hjälpa dig så att ditt ventilationssystem fungerar precis som det ska. 

NR Klimat är ett bra exempel på ett ventilationsföretag i Stockholm. De har många års erfarenhet och har full koll på ventilation i alla dess former. De kan hjälpa dig med spårgasmätning, felsökning av ventilation och mycket mer. 

När du får hjälp av någon som har stor kunskap i branschen kan du känna dig trygg med att din ventilation verkligen är bra.