Skip to main content

Att välja en streamingtjänst i Sverige kan vara svårt eftersom det finns många olika alternativ att välja mellan. Det viktigaste är att tänka på vad man är ute efter och vilken typ av innehåll man vill ha tillgång till. Här är några faktorer att tänka på när man väljer en streamingtjänst:

  • Innehåll: Först och främst bör man titta på vad streamingtjänsten erbjuder. Vilka filmer och TV-serier finns tillgängliga? Har tjänsten några originalproduktioner som man är intresserad av?
  • Pris: Priset är givetvis också viktigt. De flesta streamingtjänster har olika prisplaner att välja mellan, så det gäller att jämföra och se vad som passar bäst för ens egna behov och budget.

  • Enheter: Det är bra att titta på hur många enheter man kan använda samtidigt på en streamingtjänst. Om man är en stor familj där flera personer vill titta på olika saker samtidigt, behöver man en tjänst som tillåter flera användare.

  • Gratis provperiod: Många streamingtjänster erbjuder en gratis provperiod, så det är en bra idé att utnyttja detta och testa olika tjänster innan man bestämmer sig. På så sätt kan man se om innehållet och användarupplevelsen passar en innan man betalar för en prenumeration.

När det gäller de olika streamingtjänsterna i Sverige finns det ett antal populära alternativ att välja mellan.

Här är några exempel:

  • Pluto TV: Denna tjänst är en gratisvariant som finansieras helt av reklam. Du som användare behöver inte ens registrera dig för ett konto. Techplatsen.se skrev nyligen en mer ingående artikel om du vill läsa mer om Pluto TV.
  • Netflix: Netflix är en av de mest populära streamingtjänsterna i Sverige. De har ett stort utbud av filmer och TV-serier, inklusive många originalproduktioner som har blivit väldigt populära, som exempelvis Stranger Things och The Crown. Netflix har olika prisplaner att välja mellan, beroende på hur många enheter man vill kunna använda samtidigt och om man vill ha tillgång till innehållet i HD eller 4K.
  • HBO Nordic: HBO Nordic erbjuder ett stort utbud av filmer och TV-serier, inklusive många originalproduktioner från HBO som exempelvis Game of Thrones och Westworld