Skip to main content

Google är nu större än någonsin och det råder ingen tvekan om att företagets främsta tjänst är deras sökmotor. Utöver det så erbjuder Google en hel del andra tjänster: kartor, hemassistenter, telefoner, spreadsheets, översättning och ordbehandling, för att nämna en bråkdel. Men i denna artikel tänkte vi prata om några funktioner du kanske inte hade koll på. 

Google translate via mobilkameran

Google Translate, eller Google översätt som det heter på svenska känner nog de flesta till. Men något som många kanske inte har koll på är att du kan göra din översättning med mobilkameran. Allt du behöver är appen “Google översätt”, när du väl öppnar appen och väljer alternativet att skanna en text så behöver du bara rikta kameran mot en text på nästan vilket språk som helst, sen översätter appen åt dig! Detta kan användas på allt från dokument till skyltar du ser på semesterresan.

Ta reda på hur populära ord har varit genom historien

Om det är något Google har så är det data. Som tur för oss så är de relativt duktiga på att dela med sig av en del av den datan till allmänheten. Ett roligt och intressant exempel på detta är “ Google Books Ngram Viewer”. Det är en webbapplikation som låter dig kolla på användningsfrekvensen av specifika ord eller fraser. 

Utforska månens yta

Google Earth eller Google Maps har nog de allra flesta koll på, men visste du att du även kan kolla på månen? “Google Sky” låter dig utforska månen och till och med Mars! Här kan du kolla runt på månens yta och fläckvis så kan du även zooma in riktig nära med väldigt detaljerade bilder. Detta är bara fläckvis eftersom att det inte tagits så högupplösta bilder över hela ytan. När det gäller Mars så gäller i princip samma sak, här finns det även ett fåtal bilder i färg, taget via infrarött ljus.