Skip to main content

Visste du att Adidas är den näst största sportkläderstillverkaren i världen? Företaget grundades i Herzogenaurach, Bayern, och designar och tillverkar skor, kläder och andra sportkläder. Adidas är ett globalt varumärke som används av miljontals människor för en mängd olika aktiviteter. Adidas är den näst största sportkläderstillverkaren i världen och är den största i Europa. Fortsätt läsa om du vill veta mer om varumärket Adidas. Här är lite fakta om Adidas och några av deras mest kända produkter.

Adi Dassler

Adolf ”Adi” Dassler var skomakare, uppfinnare och medgrundare av det tyska sportklädesföretaget Adidas. Han var yngre bror till Rudolf Dassler, som grundade Puma. Han var väl respekterad av sina kamrater och blev den mest inflytelserika figuren i sportkläders historia. Men vad är egentligen Adidas? Vad är dess syfte? Och hur blev det så populärt?

Rudi Dassler

Sagan om de två bröderna som grundade sportskomärket Adidas går tillbaka till mitten av 1960-talet. Bröderna, Rudi och Adolf, skapade ett företag som specialiserade sig på sportskor. Deras produkter var så populära att Jesse Owens, en löpare och framtida olympisk guldmedaljör, använde dem för att träna. Vid 25 års ålder etablerade de sitt företag på motsatta sidan av floden Aurach från Puma, som de hade förvärvat.

Rob Strasser

Adidas, ett tyskt företag inom sportkläder, överväger att flytta till Portland. Förre Nike Inc. VD Peter Moore har ett nära samarbete med Strasser och de arbetade tillsammans på en mängd olika affärsprojekt, inklusive skapandet av Nikes Air Jordan-linje. De två har en historia som går tillbaka till 80-talet, när Nikes Nike Air Jordan-skor introducerades med rekommendationer från basketfantasten Michael Jordan. Den nya platsen är bekvämt till Nikes ”World Campus”, som ligger i Beaverton, Oregon.

Kasper Rorsted

Sedan 2016 har företaget fått en ny vd, Kasper Rrsted. Han är en dansk manager. Läs vidare för att ta reda på om hans prestationer och hans inställning till affärer. Kasper Rrsted, Adidas VD: Vad gör honom annorlunda? Här är tre skäl. Låt oss börja med hans bakgrund. Rrsted började sin karriär som säljare innan han gick vidare till ledningen. Han har en stark bakgrund inom näringslivet och brinner för sport.

Reebok

Den senaste kampen mellan Reebok och Adidas avslöjar uppdelningen mellan de två företagen. Den förra var en gång ett kraftpaket och Adidas har misslyckats med att återskapa sin potential. Båda företagen har kämpat med att ändra konsumentsmak och förvaltning. Efter att Adidas köpte bolaget för 3,8 miljarder dollar 2006 har bolaget sagt att det kommer att avyttra Reebok. Man har för avsikt att rapportera Reebok som ”avvecklad verksamhet” från och med första kvartalet 2021.