Skip to main content

Vill du förbättra din balans och koordination? Vill du stärka dina muskler? I så fall kan en yogaboll vara det perfekta verktyget för dig! Yogabollar, även kallade stabilitetsbollar, har blivit mycket populära de senaste åren. De används bland annat som ett träningsredskap. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera tre tips för att använda en yogaboll. Vi kommer också att ge dig några övningar som du kan göra med en yogaboll!

En av de viktigaste sakerna att känna till när du använder en yogaboll är att den är ordentligt uppblåst. Om din yogaboll inte är ordentligt uppblåst kan den vara mycket farlig. Se till att kontrollera instruktionerna som följde med din yogaboll för att se hur mycket luft du ska stoppa i den. När du har gjort detta kan du börja använda din yogaboll.

Här kommer några enkla övningar:

  1. Börja med att sitta på bollen och ha en bra, rak hållning. Placera sätet långt bak på bollen och låt armarna hänga rakt längs med kroppen. Lyft nu en fot och håll positionen i ungefär fyra sekunder. Sänk ner och upprepa övningen med den andra foten
  2. Ställ dig upp och håll bollen framför dig. Börja gå framåt med bollen i brösthöjd. Ta små steg och behåll balansen. Om du behöver kan du placera handen på en vägg eller ett annat föremål som stöd.
  3. Börjar med att stå på knä och placera bollen så nära din kropp som möjligt. Placera sedan underarmarna mot bollen, men se till att hålla ryggen rak och sänka dina skuldror. När du står i position så lutar du dig försiktigt framåt och med kroppen mot bollen. Den här positionen håller du i 4 sekunder, för att sedan komma upp i startposition. Upprepa övningen 6-8 gånger, men se till att rumpan inte putar ut.

Detta är bara några av de många övningar som du kan göra med en yogaboll. Se till att rådgöra med din läkare eller sjukgymnast innan du börjar med en ny träningsrutin. Och lyssna alltid på din kropp! Om en övning orsakar dig smärta ska du sluta göra den och söka professionell hjälp. Kom ihåg att dessa tips endast är avsedda som allmän vägledning.