Skip to main content

Allt fler människor har fått upp ögonen för digitala event i samband med pandemin. När det inte fanns något annat alternativ blev många tvungna att gå på konferenser, fester, föreläsningar och mycket annat, från datorskärmen där hemma. Många har då upplevt hur fantastiskt bra digitala event faktiskt kan bli, och hur många fördelar det finns med att hålla i event online. Här kommer två tips för hur du kan göra det bästa möjliga av ditt digitala event. 

Förbered noga

Något som verkligen kan förstöra ett digitalt event är när det sker allvarliga tekniska problem. För att motarbeta att detta inträffar, förbered noga i god tid och se till att all din utrustning verkligen fungerar. Hörs och syns du bra och är internetuppkopplingen stabil? Om något känns tveksamt, be någon som är kunnig i ämnet om hjälp. Det är också en bra idé att se till att utrustningen du använder är relativt ny och av hög kvalitet.

Använd dig av en passande digital plattform för marknadsförande nyhetsbrev

Ett bra sätt att berätta om dina digitala event är att skicka ut snygga nyhetsbrev. Få de som ser nyhetsbrevet att känna att de skulle gå miste om något om de inte går på ditt event. Handlar det om ett digitalt event som är öppet för alla intresserade, är det viktigt att du når ut till så många som möjligt. För hur ska du annars få folk att köpa biljetter till det digitala eventet?

Ett exempel på en sådan plattform är Palomas digitala verktyg, Postman. Med detta verktyg kan du enkelt skapa dina egna nyhetsbrev med några få klick. Använd dig av deras drag and drop editor för att smidigt skapa din egen design eller använd någon av deras färdiga mallar. Här finns något för alla typer av event. Lägg gärna till fler från ditt team i Postman så att ni kan samarbeta på nyhetsbreven. Du kan också med hjälp av plattformen skapa tidsinställda utskick för att spara tid, och få hjälp med saker som analyser, statistik och GDPR. Med rätt verktyg blir det enkelt att marknadsföra ett digitaltevent.