Skip to main content

Senaste tekniken inom dammsugare

Dammsugare är någon som finns i alla hem, men ofta glömmer man bort att det är en bransch som utvecklas på samma sätt som alla andra elektronikbranscher. I denna artikeln har vi listat de senaste framstegen med dammsugare som gör dem bättre för dig som kund! Vill du se de senaste dammsugarna så kan du klicka in här: dammsugarebästitest.se

Välfungerande skaftdammsugare

Skaftdammsugare är inte en ny produkt i sig, Dyson var först ut med att designa en men det är först på senare år denna typ av dammsugare blivit bra nog att ersätta en vanlig dammsugare även i större hem. Anledningen att de blivit mycket bättre på senare år är att batterierna som tidigare var begränsande blivit betydligt starkare. 

Det har gjort att tillverkare har kunnat sätta i större och mer kraftfulla motorer utan att körtiden drabbats negativt. 

Introduktion av HEPA-filter

Dammsugning är mer än att bara städa upp dammet på golvet. Dammsugare har länge haft filter som renar luften som går genom dammsugaren på allergener och mikropartiklar, men sedan introduktionen av HEPA-filter har den processen blivit betydligt bättre! Även HEPA finns i olika klasser men det är den bästa typen av filter. Idag kommer väldigt många dammsugare med HEPA som standard vilket är bra för alla men speciellt för personer med allergier som ofta blir irriterade när de städar. 

Påslösa dammsugare

Den vanligaste formen av påslösa modeller är skaftdammsugare, men alla typer av dammsugare finns utan påse. Att göra dem påslösa är ett lyft både för din plånbok då du slipper att köpa nya påsar med jämna mellanrum och det sparar dessutom på miljön. 

Istället för en dammsugarpåse så har man en behållare som dammet hamnar i som man sedan enkelt tömmer ut.  

Robotdammsugare

Det är inte heller ett helt nytt koncept, men skillnaden nu är att de fungerar väldigt bra jämför med de första modellerna. Man har utvecklat dem med avancerade system för navigation som gör att de städar både bra och effektivt utan att köra in i saker på vägen. Mer avancerade modeller kan dessutom även moppa, tömma sig själva och har en uppsjö av inställningar man kan göra via app. 

Slutsats

Dammsugare har med gått in i 2020-talet med ny teknik som är designad för att göra ditt liv enklare. Så är du som mig och ogillar att städa är en modern dammsugare svaret på mycket då man helt enkelt bli mer effektiv och kan städa snabbare, eller mindre med en robotdammsugare som gör grovjobbet